NEW,

SABLE BRETON

Kasım 26, 2020 mavibeyazyemekler 0 Yorumlar

Tart hamuru, kek ve kurabiye arası nefis bir taban . Üzerinde lezzetli bir pastacı kreması ve taze meyveler, yeni favorim . Tart gibi içerisine bir şey yerleştirme şansınız yok ama şekli için uğraşmanıza da gerek yok.Tereyağının şekerle çırpılma işlemine  " creaming  "deniyor. Bu işlemin doğru sonuç vermesi için de tereyağının oda sıcaklığında erimiş olması gerekiyor. Geceden buzdolabından çıkartırsanız ertesi gün için hazır olur. Hamuru önceden hazırlayıp disk halinde buzdolabında saklayabilir, kullanacağınız zaman oda sıcaklığında biraz bekletip iki yağlı kağıt arasında açarak pişirebilirsiniz.
Pastacı kremalı, çilekli Sable breton tarifi için gereken malzemeler ;
Taban için gerekenler;
⧫ 4 adet yumurta sarısı
⧫ 150 gr. toz şeker
⧫ 180 gr. tereyağı
⧫ vanilya
⧫ 240 gr. un
⧫ 2 çay kaşığı kabartma tozu
⧫ 1/4  çay kaşığı tuz 
Tart tabanı hazırlamak için;
⧫ Oda sıcaklığında ve krema kıvamında olan tereyağı şekerle birlikte 5-6 dakika çırpın
⧫ Kuru malzemeleri ayrı bir kapta karıştırın ve spatula yardımıyla ekleyin. Tüm hamuru disk yapın streç bir filme sararak buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin.
⧫ Fırını 170 derecede ısıtın. Hamuru iki yağlı kağıt arasında 1,5 cm. kalınlığında
 açın. Kullanacağınız kalıp büyüklüğünde kesin. ( Bu tart için 20 cm.lik kalıp kullandım . Artan hamuru daha sonra kullanmak üzere buzdolabı poşetinde yine disk şekli vererek derin dondurucuya kaldırdım.
⧫Altındaki yağlı kağıtla birlikte fırın tepsisine alarak üzeri pembeleşene kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
Not ; Unla birlikte badem ya da fındık unu kullanmak isterseniz kullanacağınız  un miktarını o kadar azaltın.60 gr. badem unu gibi..
.

Üzerine gereken pastacı kreması için gereken malzemeler
⧫ 250 gr. süt
⧫ 2 yumurta sarısı
⧫ 50 gr. toz şeker
⧫ 25 gr. un
⧫ 20 gr. nişasta
⧫ 30 gr. tereyağı
Pastacı Kremasını Hazırlamak için;
⧫ Süt ve vanilyayı ocağa alın. Ayrı bir kasede yumurta sarısı ve şekeri birlikte çırpın. Un ve nişastayı ekleyin. Isınmış olan sütten azar azar ekleyin ve karıştırmaya devam edin.Tamamını tencereye alın ve sürekli karıştırın. İyice koyulaşıp ve krema kıvamına gelince ocaktan alın. Bir kenarda kabuk tutmaması için arada bir karıştırarak soğutun. Tercihen bir gece buzdolabında bekletin.

Alt taban ve krema soğuduktan sonra montaj aşamasına gelelim. Kremayı bir krema sıkma torbasına alın. Tabanın üzerine uygun şekillerde sıkın. Taze çilekler yerleştirin.Dilerseniz benim gibi çilek sosla servis yapın . 
Afiyetle 💙🌼



Sable breton




Sablebreton


0 yorum: