HAMURİŞLERİ,

RAMAZAN PİDESİ

Nisan 28, 2020 mavibeyazyemekler 0 Yorumlar

Hayırlı Ramazanlar. Çocukluğumun hatıralarından; Ramazan ayında çıkan bu mis gibi pideleri almak için fırının önünde sırada beklerdik. Sıranın bize gelmesiyle kağıda sarılı sıcak pideleri alır, eve koşar, iftarı ekleyen ev halkıyla birlikte sofraya otururduk.
Bu günler biraz farklı, sadece alışveriş için dışarı çıkıyor, eve gelince aldığımız her şeyi dezenfekte etmekle vakit geçiriyoruz. Bu Corona olayı başlangıcından itibaren ekmeği evde yapmaya çalışıyorum. Pide tarifimde çok güzel oldu, deneyin lütfen.
Ramazan Pidesi için gereken malzemeler;
 1/2 yaş maya ( Küçük paketin yarısı 20 gr. )
1 su bardağı ılık su (200 ml.lik su bardağı kullandım.)
1/2 su bardağı ılık süt
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı zeytinyağı ( Hamuru toparlarken elinize yapışmaması için kullanılacak )
3,5- 4 su bardağı un ( Ben 3,5 su bardağı un kullandım .)
Üzerine sürmek için; 1 tatlı kaşığı un, 1 yemek kaşığı su, 1 yumurta sarısı, çörekotu, susam

Ramazan Pidesini hazırlamak için ;
 1 su bardağı un, toz şeker, 1 su bardağı ılık su ve ufalanmış mayayı bir çatal yardımıyla karıştırın. Hazırlanan bu ön mayayı üzerini örterek 20 dakika  kadar bekletin.
2 su bardağı un ve tuzu karıştırma kabına alın, ortasını açarak ılık sütü ve ön mayayı ekleyin. Karıştırın, kalan unu da ekleyerek pürüzsüz yumuşak bir hamur yoğurun.Hamur hazır olunca üzerini örterek 1 saat kadar dinlendirin.
Hamuru elinizi yağlayarak yumuşak hareketlerle yuvarlak açın. yağlı kağıt serili bir tepsiye alın.Vaktiniz varsa üzerini örterek 15 dakika daha bekletin.
Fırını 200 derece de ısıtın. Fırının içine ısıya dayanıklı bir kapta sıcak su koyun
1 tatlı kaşığı un, 1 yemek kaşığı su, yumurta sarısı ve kalan sıvıyağ ile bir karışım hazırlayın. Pideye son şeklini verdikten sonra üzerine sürün. Çörek otu ve susam serpin.
200 Derecede 15 dakika sonra fırının ısısını 170 dereceye düşürerek 10 dakika pişirin.




Ramazan Pidesi




Ramazan Pidesi

0 yorum: